Jahodové tiramisu s likérem

Vytisknout recept
1. V misce smíchejte džem, 80 ml Cointreau a pomerančovou šťávu. Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou jej našlehejte se 2 lžícemi Cointreau. Smetanu ušlehejte dotuha, pak k ní přimíchejte cukr, vanilkový extrakt, zbylé 2 lžíce Cointreau a nakonec ji vmíchjete k mascarpone. 

2. Čtvrtinou směsi s džemem vymažte skleněnou mísu o rozměrech 32 x 22 x 5 cm. Na džem naaranžujte část piškotů, aby zcela zakryly dno. Na ně rozprostřete druhou čtvrtinu směsi s džemem a zhruba polovinu ochuceného mascarpone. Na mascarpone pečlivě – jednu vedle druhé – vyskládejte polovinu jahod. Potřete je třetí čtvrtinou džemové směsi, navrch rozdělte zbývající piškoty, potřete je zbylou čtvrtinou směsi s džemem a vše zakryjte zbylým mascarpone. Dejte na 8 hodin chladit.
Podávejte ozdobené zbylými pokrájenými jahodami.

300ml - Jahodový džem
80ml - Likér Cointreau
80ml - Pomerančová šťáva
450g - Mascarpone
320ml - Smetana ke šlehání
60-65g - Krupicový cukr
1lžička - Vanilkový extrakt
52ks - Cukrářské piškoty
680g - Jahody
příprava - 60
vaření - 0
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila LindaKubíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account