Rybí koláč od moře s fenyklem z křehkého těsta
Fenykl se krásně hodí k jakékoli rybě Zakysanou smetanu (nebo lze použít i cream fresh) smícháme s vejci, strouhaným sýrem a bylinkami se solí a pepřem. Těsto rozvineme do pečící formy a vlijeme směs smetany. Poté poklademe kousky ryb včetně omastku. Na závěr si pokrájíme fenykl na jemná kolečka a koláč jimi dozdobíme. Zasypeme trochou zbylého sýra a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 min. Poznáte to podle barvy těsta - když je zlaté, máte hotovo. Koláč je výborný jak teplý, tak zastudena. Dobrou chuť 🙂 200g - ryba a plody moře dle možností (jen čerstvé!)1ks - křehké těsto (kupované, nebo lépe domácí)1ks - fenykl1lžíce - máslo1lžíce - rozmarýn1lžička - sůl a pepř barevný1hrst - strouhaný sýr 2ks - zakysaná smetana (2 běžné kelímky)2ks - vejce1hrst - petržel příprava - 15vaření - 30