Domácí rohlíkové knedlíky

Vytisknout recept
Rohlíky nakrájíme na kostičky, nebo kolečka a dáme do misky, vejce rozkvedláme v mléce a osolíme, polijeme rohlíky a necháme vsáknout. Nakrájíme do směsi pažitku, nebo zelenou petrželku, či jinou zelenou bylinku. Přidáme mouku cca 4 lžíce, nebo i více. Mokrýma rukama uděláme koule a vaříme cca 15 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme na kolečka.
 
TIP:
nakrájený knedlík orestujeme s cibulkou, přidáme rozkvedlané vejce a lehce osmahneme. Podáváme s okurkou, nebo čalamádou.

6ks - Rohlík
1ks - Vejce
ks - sůl dle potřeby
ks - pažitka, zelená petžel, libeček množství dle potřeby
250ml - mléko
4 lžíce - polohrubá
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Přílohy
Porce 0
Uvařila Zdeňka Zajíčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account