Čokoládovo-pomerančový dort - i bez cukru to jde
Ingredience
- 500 g Ricotta
- 2 ks Pomerenč - kůra
- 4 ks Vejce
- 250 g Mandlová mouka ( já použila jemně mleté mandle)
- 100 g Vysokoprocentní čokoláda
- 1/2 lžička Jedlá soda
Instrukce
- POSTUP:Předehřejeme troubu na 175 stupňů.Připravíme si kulatou formu o průměru 20 cm, vyložíme pečícím papírem. Oddělíme si žloutky od bílků. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu dáme do větší misky a do ni vmícháme ricottu, žloutky a pomocí ručního mixéru rozmixujeme. Přidáme mandlovou mouku, jedlou sodu a kůru z pomeranče. Promícháme a necháme stranou. V další misce vyšleháme sníh z bílků. Poté ho opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct na 40-45 minut. Zdobíme nasekanými pistáciemi ( já použila kešu oříšky, pistácie mi stačil ten můj sežrat :-D)Skladujeme v lednici.