Čokoládovo-pomerančový dort - i bez cukru to jde

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila MaryAušová

Ingredience

  • 500 g Ricotta
  • 2 ks Pomerenč - kůra
  • 4 ks Vejce
  • 250 g Mandlová mouka ( já použila jemně mleté mandle)
  • 100 g Vysokoprocentní čokoláda
  • 1/2 lžička Jedlá soda

Instrukce

  • POSTUP:
    Předehřejeme troubu na 175 stupňů.
    Připravíme si kulatou formu o průměru 20 cm, vyložíme pečícím papírem. 
    Oddělíme si žloutky od bílků. 
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. 
    Rozpuštěnou čokoládu dáme do větší misky a do ni vmícháme ricottu, žloutky a pomocí ručního mixéru rozmixujeme. 
    Přidáme mandlovou mouku, jedlou sodu a kůru z pomeranče. Promícháme a necháme stranou. 
    V další misce vyšleháme sníh z bílků. Poté ho opatrně vmícháme do těsta. 
    Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct na 40-45 minut. 
    Zdobíme nasekanými pistáciemi ( já použila kešu oříšky, pistácie mi stačil ten můj sežrat :-D)
    Skladujeme v lednici.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account