Ukrajinské pelmeně se smetanou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 50 minutes
Čas vaření 14 minutes
Porce 0
Uvařila MartaBajzová

Ingredience

Těsto

  • 250 g Polohrubá mouka
  • 2 ks Vejce
  • dle potřeby Voda
  • Hladká mouka na podsypání

Náplň

  • 1 kg Mleté maso
  • Pepř, sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 lžíce Smetana

Instrukce

  • Nejprve si připravíme těsto:
    Na vál si dáme polohrubou mouku, přidáme žloutek, vodu a zaděláme řidší těsto. Posypeme je moukou a necháme hodinu odležet.
    Mezitím si uděláme náplň:
    Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí, rozetřeným česnekem, solí, mletým pepřem a vejce a pečlivě vše promícháme.
    Z odleželého těsta vyválíme za pomoci hladké mouky na vále tenký plát a kulatým vykrajovátkem (nebo např. skleničkou) vykrájíme kolečka. Ta poklademe připravenou masovou náplní, v polovině přeložíme a okraje k sobě pečlivě přitiskneme. Vznikne nám tvar půlkolečka, jehož okraje přilepíme k sobě.
    Takto připravené pelmeně vhodíme do osolené vroucí vody s bobkovým listem a vaříme 10 až 15 minut. Poté je vyndáme (nejlépe cedníkem) a servírujeme na talíře. Tam je poklademe kouskem másla a trochou zakysané smetany Ihned podáváme.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account