Kuřecí křidýlka Viktora Preise

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila HanaŠvamberková

Ingredience

  • 1,5 kg Kuřecí křidýlka
  • 1 ks Rajský protlak, malý (nebo 100 g kečupu)
  • 1/4 ks Citrón
  • 1/2 lžička Chilli
  • 1/2 lžička Sladká paprika
  • Grilovací koření
  • Sůl

Instrukce

  • Z křidýlek odstraníme konce bez masa, osolíme, posypeme paprikou, grilovacím kořením a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200oC. Pečeme 60 minut.
    V míse s víkem rozmícháme rajský protlak s ½ lžičky chilli a se šťávou ze ¼ citrónu.
    Křidýlka po upečení vsypeme do rajské směsi, mísu pevně uzavřeme a chvíli třeseme, aby se křidýlka směsí pěkně obalila.
    Podáváme s bramborami omaštěnými výborným výpekem z křidýlek.
    Je to prima lahůdka! 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account