Londýnské řezy
Ingredience
- 300 g Hladká mouka
- 140 g Máslo
- 70 g Moučkový cukr
- 1/2 ks Prášek do pečiva
- Rybízová marmeláda
- 6 ks Bílek
- 200 g Cukr krupice
- 120 g Vlašské ořechy nasekané na hrubo
- 1 ks Vanilkový cukr
Instrukce
- 300 g hladké mouky140 g másla70 g moučkového cukru3 žloutky½ Kypřicího prášku do pečiva VitanaRybízovou marmeládu na potření Všechny suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na plech v šířce asi 5 mm plátu. Potřeme rybízovou marmeládou a přelivem. Nakonec posypeme sekanými ořechy. Pečeme pozvolna při 180 stupních 15–20 minut. Ještě za tepla krájíme. Přeliv:6 bílků200 g cukru krupice120 g nahrubo sekaných vlašských ořechů1 Vanilkový cukr VitanaZ bílků a cukrů ušleháme sníh a lehce přimícháme ořechy.