Čokoládová panna cotta
Ingredience
- 2 lžička Jemně mletá želatina
- 500 ml Smetana
- 50 g Cukr moučka
- 100 g Tmavá čokoláda
- Slunečnicový olej na vymazání
- Maliny a borůvka na podávání
Instrukce
- Dvě lžíce vody dejte do misky a rozmíchejte v ní želatinu. Nechte pět minut stát, nebo dokud želatina neabsorbuje vodu.Smetanu nalijte do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahřívejte, přidejte cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu.Sejměte z ohně, přidejte želatinu a míchejte, aby se vstřebala. Poté směs nalijte do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem.Dejte na 4–6 hodin ztuhnout do lednice. Deset minut před podáváním vyndejte panna cotty z lednice, vyklopte a ozdobte je malinami a borůvkami či jiným ovocem, které máte rádi.Dobrou chuť a skvělé mlsání! 😀