Srbský Ajvar - vynikající k masu nebo grilované zelenině
Ingredience
- 1 ks Buclatý lilek
- 5 kg Červená paprika
- 1 ks Česnek
- 170 ml Slunečnicový olej
- pár kapek Citrónová šťáva
- dle chuti Sůl
Instrukce
- Trošku náročnější recept na výbornou a netradiční, hustou pastu.Pro zajímavější chuť můžeme přidat chillyTroubu rozpalte na 200 °C.Lilky i papriky dejte péct. Lilek asi na 30 minut, papriky, dokud se slupky nepokryjí puchýřky. Papriky pak přendejte do mísy, přetáhněte je potravinářskou fólií a nechte zapařit.Pak je oloupejte, zbavte stopek a semen a propasírujte lisem na brambory. Lilek rozkrojte a vydlabejte z něj dužinu. Obojí přeneste do hrnce, přidejte česnek, citronovou šťávu, olej a sůl. Vařte 3 hodiny do husté pasty – ajvaru, často míchejte.dobrou chuť!! 😀