Srbský Ajvar - vynikající k masu nebo grilované zelenině

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila MarieVeselá

Ingredience

  • 1 ks Buclatý lilek
  • 5 kg Červená paprika
  • 1 ks Česnek
  • 170 ml Slunečnicový olej
  • pár kapek Citrónová šťáva
  • dle chuti Sůl

Instrukce

  • Trošku náročnější recept na výbornou a netradiční, hustou pastu.
    Pro zajímavější chuť můžeme přidat chilly
    Troubu rozpalte na 200 °C.
    Lilky i papriky dejte péct. Lilek asi na 30 minut, papriky, dokud se slupky nepokryjí puchýřky. 
    Papriky pak přendejte do mísy, přetáhněte je potravinářskou fólií a nechte zapařit.
    Pak je oloupejte, zbavte stopek a semen a propasírujte lisem na brambory. Lilek rozkrojte a vydlabejte z něj dužinu. Obojí přeneste do hrnce, přidejte česnek, citronovou šťávu, olej a sůl.
     
    Vařte 3 hodiny do husté pasty – ajvaru, často míchejte.
    dobrou chuť!! 😀

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account