Ovesný koláč s jahodami

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila MartinPokorný

Ingredience

  • 2 šálky Ovesné vločky
  • 1/4 šálku Oříškové máslo
  • 1 ks Rozšlehané vejce
  • 1 lžička Skořice
  • 1/4 šálku Javorový sirup
  • 1/2 ks Jablko nastrouhané na jemno
  • Sůl
  • Mandle - plátky

Instrukce

  • V míse smíchám všechny suroviny. 1/4 odložím, zbytek vtlačím do pekáčku.
    Náplň: pokrájené jahody 3 šálky, javorový sirup, kukuřičný škrob 2 lžíce, voda 2 lžíce.
    Jahody se sirupem přivedu k varu a vmíchám škrob rozpuštěný ve vodě. Vznikne hmota podobná pudingu. Tu vliji na těsto do pekáčku a zbytkem těsta a plátky mandlí vše posypu.
    Peču 30 minut na 175° C. Pekáček je 18 x 18 cm.
    Před krájením nechám vychladnout.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account