Čokoládové palačinky. Pravé a hravé potěšení v čase prázdnin

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 3/4 hrnek Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
  • 300 ml Mléko může být i rostlinné
  • 1 lžíce Kakao
  • 2 ks Vejce
  • 1 ks Strouhaná kůra z BIO citronu
  • 2 lžíce Med
  • 1 špetka Sůl
  • 50 ml Olej na smažení
  • 1 ks Pařížská smetana ke šlehání (250 ml)
  • 1 hrnek Čerstvé ovoce (maliny, rybíz, angrešt...)
  • 4 lžíce Vlašské ořechy

Instrukce

  • Čas prázdnin a horkých letních dnů je v plném proudu. Pokud také dumáte a vymýšlíte, co rychlého a lehkého připravit svým dětem a přitom si do sytosti užívat sluníčka, pak je tento recept určitě pro vás. Palačinky jsou tím pravým pokrmem, kterým nikdy nešlápnete vedle. Pochutnají si na nich jak děti, tak i mlsné jazýčky dospělých.
    Sladkým palačinkám plněným Pařížskou šlehačkou a čerstvým letním ovocem nelze odolat. Jsou snadné, rychlé a vydatné. Když do těsta přidáte kakao, budou o to víc lákavější a křupavější.
    Co budete potřebovat na 4 - 6 porcí?
    3/4 hrnku špaldové mouky (komu příliš nelahodí, nechť ji zamění za klasickou bílou)300 ml (rostlinného) mléka1 PL kakaového prášku2 vajíčka strouhanou kůru z 1 BIO citronu2 PL medu špetku soli4 PL nasekaných vlašských ořechů
    Ještě pánvičku s nepřilnavým povrchem a trochu oleje na smažení.
    Na náplň pak 250 ml Pařížské smetany a 1 hrnek čerstvého sezónního ovoce (maliny, ostružiny, rybíz, angrešt...)
    V mléce rozkvedlejte vajíčka. Přidejte med, sůl a kůru. Zamíchejte a po částech sypte mouku s kakaovým práškem. Vyšlehejte do hladkého vláčného těsta, které nechte chvilku odpočinout.
    Na rozpálené pánvičce potřené olejem osmažte dozlatova 8 - 10 kousků palačinek (záleží na průměru pánve).
    Vyšlehanou Pařížskou šlehačkou do husté krémové pěny plňte palačinky, zdobte ovocem a zasypávejte vlašskými ořechy.
    Můj tip: pro ještě šťavnatější a přitažlivější chuť každou palačinku potřete slabou vrstvou rybízového džemu.
    Dobrou chuť a příjemný gurmánský zážitek!
     
     
     
     
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account