Čokoládové palačinky. Pravé a hravé potěšení v čase prázdnin
Ingredience
- 3/4 hrnek Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
- 300 ml Mléko může být i rostlinné
- 1 lžíce Kakao
- 2 ks Vejce
- 1 ks Strouhaná kůra z BIO citronu
- 2 lžíce Med
- 1 špetka Sůl
- 50 ml Olej na smažení
- 1 ks Pařížská smetana ke šlehání (250 ml)
- 1 hrnek Čerstvé ovoce (maliny, rybíz, angrešt...)
- 4 lžíce Vlašské ořechy
Instrukce
- Čas prázdnin a horkých letních dnů je v plném proudu. Pokud také dumáte a vymýšlíte, co rychlého a lehkého připravit svým dětem a přitom si do sytosti užívat sluníčka, pak je tento recept určitě pro vás. Palačinky jsou tím pravým pokrmem, kterým nikdy nešlápnete vedle. Pochutnají si na nich jak děti, tak i mlsné jazýčky dospělých.Sladkým palačinkám plněným Pařížskou šlehačkou a čerstvým letním ovocem nelze odolat. Jsou snadné, rychlé a vydatné. Když do těsta přidáte kakao, budou o to víc lákavější a křupavější.Co budete potřebovat na 4 - 6 porcí?3/4 hrnku špaldové mouky (komu příliš nelahodí, nechť ji zamění za klasickou bílou)300 ml (rostlinného) mléka1 PL kakaového prášku2 vajíčka strouhanou kůru z 1 BIO citronu2 PL medu špetku soli4 PL nasekaných vlašských ořechůJeště pánvičku s nepřilnavým povrchem a trochu oleje na smažení.Na náplň pak 250 ml Pařížské smetany a 1 hrnek čerstvého sezónního ovoce (maliny, ostružiny, rybíz, angrešt...)V mléce rozkvedlejte vajíčka. Přidejte med, sůl a kůru. Zamíchejte a po částech sypte mouku s kakaovým práškem. Vyšlehejte do hladkého vláčného těsta, které nechte chvilku odpočinout.Na rozpálené pánvičce potřené olejem osmažte dozlatova 8 - 10 kousků palačinek (záleží na průměru pánve).Vyšlehanou Pařížskou šlehačkou do husté krémové pěny plňte palačinky, zdobte ovocem a zasypávejte vlašskými ořechy.Můj tip: pro ještě šťavnatější a přitažlivější chuť každou palačinku potřete slabou vrstvou rybízového džemu.Dobrou chuť a příjemný gurmánský zážitek!