Třešňová bublanina. Úchvatný moučník vyvolávající představu dokonalého léta

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 1 hrnek Rýžová mouka
  • 3/4 hrnek Třtinový moučkový cukr
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
  • 3 ks Vejce
  • 100 ml Kokosový olej
  • 330 ml Sladká (kokosová) smetana
  • 1 ks Citrón - šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Třešně

Kokosová drobenka

  • 2 lžíce Kokosový olej
  • 2 lžíce Kokosový cukr
  • 2 lžíce Strouhaný kokos

Instrukce

  • Sladké voňavé třešně zapečené ve vláčném těstě a posypané kokosovou drobenkou - excelentní dezert, který vás přenese ve vzpomínkách na tradiční český venkov. Nejen, že krásně voní, navíc i božsky chutná. Bublanina je nadýchaná, křehká a neuvěřitelně lahodná. K tomu dopomáhá jemně mletá rýžová mouka a hustá konzistence sladké smetany.
     
    Jaké ingredience si připravíte?
    1 hrnek rýžové mouky (rýžová mouka má hutnější konzistenci, než-li mouka obyčejná. Dokáže vsáknout více tekutiny, proto je potřeba opravdu malého množství)3/4 hrnku třtinového moučkového cukru100 ml kokosového oleje330 ml sladké (kokosové) smetany1 bezfosfátový kypřící prášek šťávu z 1 citronu3 vajíčka špetku soli1 hrnek vypeckovaných třešní
    Na kokosovou drobenku budete potřebovat:
    2 PL kokosového oleje2 PL BIO kokosového cukru (nahradit ho můžete třtinovým)2 PL strouhaného kokosu
    Všechny tři ingredience v misce promněte mezi prsty do drobivé konzistence.
     
    A jak dál?
    Vypeckujte třešně. Předehřejte troubu na 180 °C. Pekáč o velikosti 25 x 35 cm vyložte pečícím papírem nebo vystříkejte tukovým sprejem. V míse rozšlehejte vajíčka s cukrem a citronovou šťávou do pěny. Přilijte olej se smetanou a zamíchejte. Přisypte mouku s kypřícím práškem a solí. Vymíchejte do hladkého bez hrudkového těsta. Těsto přelijte do pekáče a hustě zasypte třešněmi. Zasypte kokosovou drobenkou a vložte na 30 minut do trouby. Než bublaninu vyndáte z trouby, proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.
    Nechte vychladit, pocukrujte moučkovým cukrem a servírujte. 
    Dobrou chuť a dokonalý požitek z každého sousta.
     
     
     
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account