Sladké voňavé třešně zapečené ve vláčném těstě a posypané kokosovou drobenkou - excelentní dezert, který vás přenese ve vzpomínkách na tradiční český venkov. Nejen, že krásně voní, navíc i božsky chutná. Bublanina je nadýchaná, křehká a neuvěřitelně lahodná. K tomu dopomáhá jemně mletá rýžová mouka a hustá konzistence sladké smetany.Jaké ingredience si připravíte?1 hrnek rýžové mouky (rýžová mouka má hutnější konzistenci, než-li mouka obyčejná. Dokáže vsáknout více tekutiny, proto je potřeba opravdu malého množství)3/4 hrnku třtinového moučkového cukru100 ml kokosového oleje330 ml sladké (kokosové) smetany1 bezfosfátový kypřící prášek šťávu z 1 citronu3 vajíčka špetku soli1 hrnek vypeckovaných třešníNa kokosovou drobenku budete potřebovat:2 PL kokosového oleje2 PL BIO kokosového cukru (nahradit ho můžete třtinovým)2 PL strouhaného kokosuVšechny tři ingredience v misce promněte mezi prsty do drobivé konzistence.A jak dál?Vypeckujte třešně. Předehřejte troubu na 180 °C. Pekáč o velikosti 25 x 35 cm vyložte pečícím papírem nebo vystříkejte tukovým sprejem. V míse rozšlehejte vajíčka s cukrem a citronovou šťávou do pěny. Přilijte olej se smetanou a zamíchejte. Přisypte mouku s kypřícím práškem a solí. Vymíchejte do hladkého bez hrudkového těsta. Těsto přelijte do pekáče a hustě zasypte třešněmi. Zasypte kokosovou drobenkou a vložte na 30 minut do trouby. Než bublaninu vyndáte z trouby, proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.Nechte vychladit, pocukrujte moučkovým cukrem a servírujte. Dobrou chuť a dokonalý požitek z každého sousta.