Broskvový koláč se sněhovo - ořechovou peřinkou
Ingredience
- 4 ks Vejce
- 280 g Polohrubá mouka
- 100 g Rama Culinesse nebo máslo
- 1 ks Prášek do pečiva
- 80 g Cukr krpice
- 1 ks Citrónový cukr s citronovou kůrou
- 1 ks Cukr s rumovou příchutí
- 200 ml Mléko
- 6 - 8 ks Broskeve
- 130 g Cukr krupice
- 10 lžíce Ořechy
Instrukce
- těsto:280 g polohrubé mouky1 kypřící prášek do pečiva80 g cukru krupice1 ks Citrónový cukr s citronovou kůrou 20g4 žloutky200 ml mléka100 mlRama Culinesse Žloutky si vyšleháme s cukrem + citrónovým cukrem s citronovou kůrou do lesklé pěny, přidáme Ramu Culinesse (nebo máslo) .Smícháme mouku s kypřícím práškem a postupně přimícháváme mléko. Vypracujeme hladké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. 6 - 8 ks broskviček ( čerstvé)Broskve zbavím slupky a nakrájím na kostičky .Poklademe na připravené těsto. sněhovo - ořechová peřinka:sníh:4 bílky120 g cukru krupice1 ks Cukr s rumovou příchutí - 20 gdrcené ořechy cca 10 lžic Z bílků a cukru si ušleháme tuhý sníh a rozetřeme ho po broskvých. Na závěr celý koláč posypeme nasekanými ořechy ( vlašské). Pečeme v předem vyhřáté troubě při 150°C cca 35 minut. Ovoce i ořechy lze měnit dle Vaší chuti