Broskvový koláč se sněhovo - ořechovou peřinkou

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Porce 0
Uvařila Marcela ZAVADILOVÁ

Ingredience

  • 4 ks Vejce
  • 280 g Polohrubá mouka
  • 100 g Rama Culinesse nebo máslo
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 80 g Cukr krpice
  • 1 ks Citrónový cukr s citronovou kůrou
  • 1 ks Cukr s rumovou příchutí
  • 200 ml Mléko
  • 6 - 8 ks Broskeve
  • 130 g Cukr krupice
  • 10 lžíce Ořechy

Instrukce

  •  
     
    těsto:
    280 g polohrubé mouky
    1 kypřící prášek do pečiva
    80 g cukru krupice
    1 ks Citrónový cukr s citronovou kůrou 20g
    4 žloutky
    200 ml mléka
    100 mlRama Culinesse 
     
       
     Žloutky si vyšleháme s cukrem + citrónovým cukrem s citronovou kůrou do lesklé pěny, přidáme Ramu Culinesse (nebo máslo) .Smícháme mouku s kypřícím práškem a postupně přimícháváme mléko. Vypracujeme hladké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
     
    6 - 8 ks broskviček ( čerstvé)
    Broskve zbavím slupky a nakrájím na kostičky .Poklademe na připravené těsto.
     
    sněhovo - ořechová peřinka:
    sníh:
    4 bílky
    120 g cukru krupice
    1 ks Cukr s rumovou příchutí  - 20 g
    drcené ořechy cca 10 lžic
      
    Z bílků a cukru si ušleháme tuhý sníh a rozetřeme ho po broskvých. Na závěr celý koláč posypeme nasekanými ořechy ( vlašské).
     
    Pečeme v předem vyhřáté troubě při 150°C cca 35 minut.
     
    Ovoce i ořechy lze měnit dle Vaší chuti

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account