Domácí rohlíky.

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour 20 minutes
Porce 0
Uvařila LudmilaNovotná

Ingredience

  • 1 kg Hladká mouka
  • 2 lžíce Sůl
  • 600 ml Mléko
  • 250 ml Olej
  • 1 ks Droždí
  • 1 lžička Cukr
  • 1 ks Vejce

Instrukce

  • Kvasnice necháme vzejít ve vlažném mléce s cukrem. Mouku smícháme se solí a zamícháme. Vzešlí kvásek nalijeme do mouky a přidáme olej. Pokud dáme první olej, tak se začnou tvořit hrudky. Vypracujeme hladké těsto. Nesmí být moc mastné. Takže klidně přidejte mouku a nechte vykynout. Po vykynutí vytvoříme bochánky a z nich vytvarujeme rohlíky. Jak na to najdete ve video návodech na youtube. Je jich tam požehnaně. Já jsem si to urychlila a rohlíky nemotám. Bulky šoupnu rovnou na plech, pomažu vajíčkem. Nechám trochu vykynout a dám péci do zlatova ve středně vyhřáté troubě. Dobrou chuť.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account