Buřty na černém pivu
Ingredience
- 3 ks Cibule
- 1 kg Špekáčky
- 1 lžička Mletý pepř
- 500 ml Černé pivo
- 500 ml Kečup
- 2 lžička Chilli omáčka
- 1 lžička Sladká mletá paprika
- 4 lžička Plnotučná hořčice
- 2 stroužek Česnek
- 2 ks Zelená pálivá paprika
- 1 ks Sklenice beraních rohů
Instrukce
- Buřty oloupeme a podélně nakrojíme tak, aby se daly trochu rozevřít. Vnitřek posypeme paprikou a pepřem, pomažeme troškou hořčice a vložíme česnek nakrájený na plátky a proužky cibule. Buřty poskládáme do zapékací mísy. Zbytek pokrájené cibule a česneku, beraní rohy a papriku přidáme k buřtům. Omáčku připravíme smícháním kečupu, chilli omáčky a piva. Buřty omáčkou zalijeme a pečeme zakryté, dokud se buřty neotevřou. Omáčka by měla zhoustnout. Poté pečeme odkryté, dokud buřty nezhnědnou. Podáváme s čerstvým chlebem.