Borůvkový drobenkový dezert

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 250 g Pohanková mouka
  • 7 lžíce Kokosový olej
  • 100 g BIO kokosový cukr
  • 1 ks Limetková kůra strouhaná

Borůvková náplň:

  • 1 a 1/2 hrnek Borůvky (mražené, čerstvé)
  • 1 ks BIO skořicový cukr
  • 1 kapka Studená voda

Instrukce

  • Inspirujte se receptem na snadný, rychlý a přitom tak lahodný moučník. Dopřejte si ho jako sladkou tečku na závěr výtečného menu anebo jen tak, pro radost a potěšení. Tento naprosto luxusní dezert vás ohromí svou jemnou chutí a vůní po skořici, borůvkách a kokosu. Jeho příprava vám zabere sotva pár minut a v mezičase pečení si můžete uvařit šálek výtečné kávy. Použité ingredience jsou všechny v BIO kvalitě a navíc bez lepku.
    V jednoduchosti je krása. V kráse pak zdraví
    Věděly jste, že se tato lahůdka zrodila ve Velké Británii? Recept vznikal v první polovině dvacátého století na ostrově díky nedostatku potravin, které byly  v té doběna příděl. K tomu, aby si Britové na dezertu pochutnali, potřebovali jen pár ingrediencí a špetku koření. Dostal vznešený název CRUMBLE , pod nímž jej také v receptářích spíše naleznete.
    Připravit si ho můžete z jakéhokoliv ovoce, které je právě sezónní. Asi nejznámější a nejoblíbenější je jablkový. Vyzkoušet a použít můžete ovoce mražené i kompotované. Exkluzivní chuti a vůně dosáhnete pokaždé. S žádnými plody totiž nemůžete udělat chybu.
    Doba přípravy: 10 minut, doba pečení: 20 – 25 minut
    Co budete potřebovat k přípravě 4 porcí potřebovat?
    200 g pohankové BIO mouky100 g BIO kokosového třtinového cukru7 PL BIO kokosového olejenastrouhanou kůru z 1 BIO citronu
    4 keramické zapékací formy o objemu 250 ml. (1 PL kokosového oleje na vymazání forem).
    Na borůvkovou náplň:
    1 a 1/2 hrnku (mražených) borůvek1 BIO skořicový cukrkapka studené vody na podlití
    Borůvky nasypte do rendlíku, zakápněte kapkou vody, zasypte skořicovým cukrem a povařte asi 2 minuty. Borůvky povolí, vsáknou do sebe chuť a vůni skořice a získají sirupovou konzistenci.
     
    Předehřejte si troubu na 180 °C.
    Zapékací misky vymažte olejem. Do každé pak stejnoměrně rozdělte borůvkovou náplň a zasypte drobenkou.
    Jak na drobenku?
    V misce smíchejte mouku s cukrem a přilijte olej. Přidejte strouhanou citronovou kůru. Prsty rozemněte směs tak, aby vznikla textura podobná hrubému písku.
    Až budete mít misky naplněné, vložte do předehřáté trouby a pečte asi 20 – 25 minut. Díky použití tmavého třtinového cukru získá dezert tmavší barvu a karamelovější chuť.
    Můj TIP: pokud vám připadá dezert příliš fádní, můžete jej doplnit o kopeček lahodné a zdravé banánové zmrzliny.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account