Pečený králík
Ingredience
- 4 ks Králík (nohy nebo jiné kousky)
- 3 sroužek Česnek
- 2 ks Snítka rozmarýnu
- 2 lžička Sůl
- 2 lžíce Olej
- 4 plátky Anglická slanina
Instrukce
- Stroužky česneku oloupeme a očistíme, 2 stroužky prolisujeme nebo nadrobno pokrájíme a spolu se solí a nadrobno nasekaným rozmarýnem do misky, smícháme, trochu utřeme a polijeme olej. Řádně promícháme a vzniklou pastou řádně potřeme kousky králíka. Třetí stroužek česneku nakrájíme na plátky a poklademe jimi natřené maso. Každou porci potom zabalíme do plátku slaniny (nebo přisypeme slaninu na kostičky, jak má kdo rád) a dáme přes noc uležet do lednice. Druhý den podlijeme trochou vody a přiklopené poklicí pečeme v rozpálené troubě asi 2 hodiny. V průběhu pečení můžeme kousky obrátit a podle potřeby podléváme. Na posledních 10 minut maso odkryjeme. Jako příloha mohou být špecle, knedlíky či bramborová kaše. Dobrou chuť! *wine*