Rychlá česneková cereální buchta s mletým ostropestřcem se lněnými semínky
Ingredience
- 15 stroužek Stroužky česneku maličké (nebo 1 celá palice)
- 1 hrnek Polohrubá mouka
- 1 hrnek Žitná mouka
- 1 hrnek Cereální nebo konopná mouka
- 1 lžíce Lněná mletá semínka
- 1 hrnek Strouhaná mrkev
- 3 hrnek Mléko (dle vláčné hustoty těsta můžeme přidat více mléka)
- 1 ks Kypřící prášek
- 1 lžíce Ostropestřec mletý
- 3 ks Vejce
- 5 lžíce Olej
Instrukce
- Suché přísady smícháme dohromady s ostatními přísadami, přisypeme nastrouhanou mrkev, česnek nasekaný na plátky nebo kousky a žloutky. Vlijeme mléko. Hezky vymícháme třené těsto a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a lněnými semínky nebo moukou lehce vysypaném plechu cca 30 - 40 minut při 160 stupních.Můžeme péct i v remosce při poloviční dávce těsta. Tato buchta se hodí i jako příloha k masu. Vzhledem k semínkům a ostropestřci obsahuje mnoho zdravé vlákniny a chuťově je výborná.