Rychlá česneková cereální buchta s mletým ostropestřcem se lněnými semínky

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila AnetaKrásová

Ingredience

  • 15 stroužek Stroužky česneku maličké (nebo 1 celá palice)
  • 1 hrnek Polohrubá mouka
  • 1 hrnek Žitná mouka
  • 1 hrnek Cereální nebo konopná mouka
  • 1 lžíce Lněná mletá semínka
  • 1 hrnek Strouhaná mrkev
  • 3 hrnek Mléko (dle vláčné hustoty těsta můžeme přidat více mléka)
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 1 lžíce Ostropestřec mletý
  • 3 ks Vejce
  • 5 lžíce Olej

Instrukce

  • Suché přísady smícháme dohromady s ostatními přísadami, přisypeme nastrouhanou mrkev, česnek nasekaný na plátky nebo kousky a žloutky. Vlijeme mléko. Hezky vymícháme třené těsto a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a lněnými semínky nebo moukou lehce vysypaném plechu cca 30 - 40 minut při 160 stupních.
    Můžeme péct i v remosce při poloviční dávce těsta. Tato buchta se hodí i jako příloha k masu. Vzhledem k semínkům a ostropestřci obsahuje mnoho zdravé vlákniny a chuťově je výborná.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account