15stroužekStroužky česneku maličké (nebo 1 celá palice)
1hrnekPolohrubá mouka
1hrnekŽitná mouka
1hrnekCereální nebo konopná mouka
1lžíceLněná mletá semínka
1hrnekStrouhaná mrkev
3hrnekMléko (dle vláčné hustoty těsta můžeme přidat více mléka)
1ksKypřící prášek
1lžíceOstropestřec mletý
3ksVejce
5lžíceOlej
Instructions
Suché přísady smícháme dohromady s ostatními přísadami, přisypeme nastrouhanou mrkev, česnek nasekaný na plátky nebo kousky a žloutky. Vlijeme mléko. Hezky vymícháme třené těsto a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a lněnými semínky nebo moukou lehce vysypaném plechu cca 30 - 40 minut při 160 stupních.Můžeme péct i v remosce při poloviční dávce těsta. Tato buchta se hodí i jako příloha k masu. Vzhledem k semínkům a ostropestřci obsahuje mnoho zdravé vlákniny a chuťově je výborná.