Litá buchta s ovocem (rybíz, maliny případně meruňky)-vláčná
Ingredience
- 2 ks Vejce
- 5 lžíce Cukr krupice
- 1 ks Vanilkový cukr
- 10 lžíce Rozpuštěná hera
- 15 lžíce Polohrubá mouka
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1/4 l Mléko
Instrukce
- Vejce, cukr a vanilkový cukr našleháme šlehačem do pěny. Dále pak už nešleháme jen postupně vmícháme rozpuštěnou Heru, polohrubou mouku s práškem do pečiva a mléko.Směs nalijeme na plech buď vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný polohrubou moukou. Navrch dáme ovoce (nejlepší je kombinace rybíz + maliny nebo samotný rybíz, maliny, případně meruňky). Kdo má rád může posypat drobenkou (2 lžíce hrubá mouka+ 2 lžíce cukr krupice + trochu rozpuštěného másla - spojíme v mističce tak, aby z toho byla sypká směs) a dáme péct do trouby na cca 150 stupňů asi na 30 minut (dle typu trouby). Buchta je po upečení krásně vláčná a moc dobrá. :-D:-)