Snadné ovesné lívanečky. Rychle, levně a zdravě!
Ingredience
- 2 hrnek Ovesné vločky
- 1 špetka Sůl
- 3 ks Banán
- 1 lžička Kypřící prášek
- 1 ks Vejce
- 1 lžíce Limetková kůra - strouhaná
- 2 lžíce Kokosový olej
- 250 ml Mléko
Instrukce
- Jak si vykouzlit úsměv po ránu, když za okny nový den tak žalostně pláče? Mám pro vás báječný tip, jak se nenechat zaskočit chmury a vrtochy počasí a nastartovat den pohodou a úsměvem. Teplá téměř podzimní snídaně vás zaručeně pohladí po duši a tělu dodá potřebnou energii a elán. Výroba lívanečků není náročná. Nemusíte kvůli nim vstávat o hodinu dříve, aby jste zahájily sáhodlouhé přípravy a děsily se času stráveného za sporákem.Doba přípravy: 30 minut, porce pro 4 osobyCo budete potřebovat?3 banány (nejlépe hodně zralé)2 hrnky ovesných vloček (množství je uvedeno před mixováním)špetku soli2 KL kypřícího prášku bez fosfátů (doporučuji značku Amylon)1 vajíčko1 PL strouhané limetové kůry250 ml (používám rostlinné, v tomto případě jsem přidala sojové)2 PL kokosového olejeOvesné vločky vložte do mixéru a rozemelte na mouku. Nasypte do mísy, osolte a přidejte kypřící prášek. Promíchejte.Banány rozmačkejte vidličkou a přidejte k mouce. Dodejte ostatní ingredience a promíchejte tak, aby vám vzniklo jemné hladké těsto. Dejte na chvilku odstát, aby se ovesná mouka mohla lépe propojit s ostatními surovinami. Výsledné těsto má hustější konzistenci.Mezitím si rozehřejte pánvičku (nebo lívanečník). Potřete kapkou kokosového oleje a malou naběračkou vkládejte těsto na pánvičku. Z jedné strany osmažte jednu minutu, z druhé pak čas zkraťte, ať nemáte lívanečky vysušené. Odkládejte si je do mísy a udržujte teplé.Když jste hotovi, můžete servírovat. Na předehřátý talíř nandejte 5 – 6 kousků, zakápněte javorovým sirupem a do mističky vedle si dejte sladkou pomazánku nebo zavařeninu. Dozdobit můžete čerstvým ovocem, které máte doma. Teď na podzim jsou skvělé jablíčka, hrušky nebo švestky. Pokud máte zahrádku a pěstujete stále plodící jahody, tak ty jsou naprosto dokonalé. Jablíčka a hrušky můžete nakrájet na tenčí plátky a krátce orestovat na kokosovém oleji. Zakápněte je trochou medu. Krásně vám zkaramelizují a snídani dodají šmrnc.