Recept na hříšně dobré FÍKOVÉ cupcaky vás zve k ochutnávce.
Ingredience
- 2 hrnek Špaldová mouka (můžete vyměnit za pohankovou)
- 1 špetka Sůl
- 1 ks Kypřící prášek (lze vyměnit i za 1 KL jedlé sody)
- 1 ks Vejce
- 125 ml Med
- 100 ml Mléko (používám rostlinné - kokosové, rýžové, ořechové)
- 6 lžíce Kokosový olej
- 2 ks Fíky
- 1 lžíce Chia semínka
- 500 g Mascarpone
- 50 ml Med do krému
- 1 ks Fík na ozdobu
Instrukce
- Rychlé, zdravé a hříšně lahodné Tak tyto CUPCAKY nejen že HŘÍŠNĚ VYPADAJÍ, JSOU NAVÍC I HŘÍŠNĚ DOBRÉ. Měly obrovský úspěch. A to takový, že nestačil krém z Mascarpone na nich v ledničce ztuhnout. Zkrátka pan Hřích se včera vyřádil. Hříšně lákavé, sladké, zdravé, rychlé a vymazlené. Vyzkoušejte (nejen) pro slavnostní chvíle. Ale třeba jen tak, pro radost.Na 6 kousků si připravte:2 hrnky špaldové mouky (můžete vyměnit za pohankovou)špetku soli1 kypřící prášek (nebo 1 KL jedlé sody)1 vajíčkoz 1 limety nastrouhanou kůru i šťávu2 fíky100 ml mléka (používám rostlinné - kokosové, rýžové, ořechové, ovesné)125 ml medu6 PL kokosového oleje1 PL CHIA semínekPředehřejte si troubu na 180°C.Do mísy nasypte mouku, osolte a přidejte kypřící prášek. Dobře s moukou promíchejte.Přidávejte postupně všechny další ingredience. Fíky oloupejte a rozmačkejte vidličkou. Přidejte do těsta.Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Těstem naplňte do 2/3. Vložte do rozehřáté trouby a pečte 30 - 35 minut. Záleží, v jak velkých formičkách těsto pečete.Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Když ji z těsta vyndáte suchou a čistou, máte pečeno.Nechte vychladnout.Můj TIP: mouku před samotným použitím prosejte přes jemné síto. Krásně se provzdušní a případné hrudky rozbijí.Na Mascarpone krém si připravte:2 kelímky Mascarpone (500 g)50 ml medu (pokud máte raději krém sladší, medu přidejte dle své chuti)Spojte obě ingredience dohromady. Naplňte do zdobícího sáčku a na pečených a vychlazených cupcakách vytvořte krémovou vrstvu a to tak, že celý povrch zakryjete.Fík dobře omyjte a nakrájejte na měsíčky. Poklaďte na krém. Dolaďte ještě krásně zelenými lístky čerstvé meduňky.Hotovo. Dejte vychladit do ledničky. Anebo nabídněte k ochutnávce. Uvidíte, že se do ledničky nepodívají.Dobrou chuť!