Za pár minut ke kávě. Pohádkově sladké pohankové muffiny
Ingredience
- 2 hrnek Pohanková mouka
- 1 špetka Sůl
- 1 ks Kypřící prášek
- 1 ks Vejce
- 100 ml Mléko
- 120 ml Med
- 3 lžíce Sladká domácí pomazánka
- 1 ks Limetka - strouhaná kůra
Instrukce
- Doba přípravy: 10 minut, doba pečení 25 minut. Než si prostřete stůl a uvaříte kávu, máte pečeno. Skvělá bleskovka, když vás honí paní Mlsná.Na 7 kousků si připravte:2 hrnky pohankové mouky Špetku soli1 kypřící prášek (nebo 1 KL jedlé sody)1 vajíčko100 ml rýžového mléka (lze nahradit jakýmkoliv jiným rostlinným, ale i obyčejným kravským)6 PL kokosového oleje100 ml medu3 PL (nebo klasické nutely)Strouhanou kůru z 1 limetyPředehřejte troubu na 180 °C.Do mísy nasypte mouku, osolte a přisypte kypřící prášek. Dobře promíchejte, aby se prášek s moukou spojil. Přidejte zbývající suroviny a vyšlehejte do jemného a hladkého těsta.Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte těstem do 2/3. Vložte do trouby a pečte při teplotě 180 °C cca 25 minut.Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.Pro vymazlené servírování a dokonalejší chuťový zážitek si pečené muffiny ještě namažte sladkou pomazánkou.Dobrou chuť.