Těstoviny s tuňákem, špenátem a houbami
Ingredience
- 1000 g Tuňák v oleji
- 600 g Špenát listový
- 300 g Žampióny
- 3 stroužek Česnek
- 400 ml Smetana
- 300 g Gouda
- Sůl, pepř
Instrukce
- Jako každá máma vyhledávám a tvořím recepty, které jsou rychlé a jednoduché na přípravu. Nejradši mám ty „z jednoho hrnce“. Většina mých jídel ale vzniká náhodou z toho co vidím nebo mě zaujme v lednici. Tak tomu bylo i dneska, když jsem dělala náš pozdní oběd 🙂 Postup:Nejprve jsem si uvařila těstoviny. Dnes to byly špaldové špagety a vařily se cca 10 minut, aby nebyly rozvařené. Protože je nás hodně a chtěla jsem, aby oběd byl i na zítra, měla jsem cca 800 g špaget. Na pánvi se silným dnem jsem na lžičce olivového oleje orestovala jednu větší cibulku, přidala k ní 500 g špenátu, 200 g čerstvých žampionů nakrájených na plátky, 3 stroužky česneku , sůl a pepř a po chvilce i okapaného tuňáka. Použila jsem 1 kg konzervu tuňáka, za kterou tímto děkuji babičceI když se snažím a důkladně tuňáka scedím, vždycky v něm trochu oleje zůstane, což se ale pro dnešní recept hodí, těstoviny nebudou suché. Špagety jsem pak přímo v pekáčku smíchala s ostatními surovinami, přidala polovinu nastrouhaného sýru, ještě jednou promíchala a navrch posypala zbytkem sýru. Pekáč jsem dala na cca 25 minut zapéct a zvolila program horní i dolní spirály, aby byl sýr krásně zlatý a křupavý.Dobrou chuť 🙂