DÝŇOVÝ CHEESCAKE

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 250 g Bebe sušenky
  • 140 ml Kokosový olej
  • 750 g Tvaroh
  • 8 lžíce Cukr
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 ks Vejce
  • 1 ks Limetková strouhaná kůra
  • 6 lžíce Dýňové pyré

Instrukce

  • Tak trošku netradiční verze oblíbeného tvarohového dortu v podobě cheesecaku s dýňovým pyré. Dýňový cheesecake je jednou z nejlepších variací tohoto dezertu, samozřejmě však za předpokladu, že máte rády dýňové pyré nebo dýni obecně.
    Pokud tuto vášeň sdílíte, recept určitě vyzkoušejte. Pokud ne, klidně nahraďte dýni jinou ingrediencí nebo pyré. Báječný je také s jablečným se skořicí.
    Co budete potřebovat?
    dortovou formu o průměru 24 cm pečící papír předpečený korpus dýňové pyré tvarohovou náplň
    A nyní se postupně krok za krokem pusťte do přípravy cheescaku.
    Troubu si rozpalte na 175 °C.
    KROK PRVNÍ:
    Pokud nemáte v ledničce v zásobě dýňové pyré, připravte si čerstvé. K tomu je potřeba 1 ks středně velké dýně Hokaidó. Rozřízněte ji na polovičku a položte na pekáč vyložený pečícím papírem. Nezapomeňte odstranit vnitřní část se semínky. Pokapejte každou polovinu pár kapkami kokosového oleje a pocukrujte třtinovým cukrem. Na každou půlku postačí 1 KL (kávová lžička). Vložte do trouby na 40 minut péci. 
    Pak dýni nechte vychladnout. Pečenou dužinu vydlabejte lžící přímo do robotu. Přidejte 4 PL javorového sirupu a šťávu z 1/2 limety. Umixujte v hladkou směs. Na cheescake budete potřebovat jen 6 PL. Zbytek uložte do ledničky. Pyré můžete použít do dalších receptů anebo si ho dát k snídani s tvarohem či jogurtem. TIP naleznete zde >>
     
    KROK DRUHÝ:
    Dortovou formu si vyložte pečícím papírem. Troubu nechte rozpálenou na 175 °C.
    Bebe sušenky rozdrťte na drobné kousky. Buď v robotu anebo klasickým způsobem "po staru" - sušenky vložte do mikrotenového sáčku a paličkou rozbijte. Drť přendejte do mísy a zalijte kokosovým olejem. Spojte dohromady. Směs přendejte do formy s papírem a natlačte rovnoměrně po celém dně. Dobře upěchujte.
    Vložte do předehřáté trouby na 20 minut zapéct. Vyndejte a nechte vychladit.
    KROK TŘETÍ:
    A teď je na řadě samotná tvarohová náplň. Teplotu trouby zvyšte na 180 °C.
    Do mísy vložte nízkotučný tvaroh. Přidejte třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru, dřeň z vanilkového lusku a vklepněte vajíčka. Dobře promíchejte. Nakonec přidejte dýňové pyré. Lehce spojte dohromady a vlijte na vychlazený předpečený sušenkový korpus.
    Vložte do předehřáté trouby na 40 - 45 minut. Pozor! Během pečení trouby neotvírejte. Když je cheescake pečený, troubu otevřete a nechte pozvolna stydnout při otevřených dvířkách alespoň další dvě hodiny. Cheescake vám tak nepopraská.
    Nejlépe je servírovat ho až druhý den, kdy bude zcela prochladnutý a odpočinutý.
    Dobrou chuť!
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account