Slané muffiny? A proč ne! Vyzkoušejte špenátové
Ingredience
- 1/2 ks Prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 1 a 1/2 hrnek Hladká mouka
- 3 ks Vejce
- 5 lžíce Kokosový olej
- 4 ks Čerstvý tymián
- 1 lžíce Chia semínka
- 3/4 hrnek Čerstvý špenát
- 150 ml Mléko
Instrukce
- Milé Ženy,máte rády slané pečivo obohacené kouskem přírody? Pak vyzkoušejte muffiny na slaný způsob. Lahodné a osvěžující jsou se špenátem. Jednoduchý recept, jehož výsledek vás ohromí. Skvělé jsou k snídani, rychlé svačince anebo je přibalte do piknikového koše na výlet.Co budete potřebovat?1 a 1/2 hrnku hladké mouky Babiččina volba na křehká těsta (mám ji vyzkoušenou a mnohokrát prověřenou)1/2 kypřícího prášku do pečiva sůl (solte dle svých chutí, doporučuji určitě 1 vrchovatou kávovou lžičku)3 žloutky3 bílky - vyšlehejte si tuhý sníh4 větvičky čerstvého tymiánu (lahodný je citronový)5 PL kokosového oleje1 PL CHIA semínek3/4 hrnku nasekaných čerstvých špenátových listů (prosím, spařte si je před vložením do těsta horkou vodou)150 ml mlékaTroubu si předehřejte na 180 °C.Formu na muffiny si vyložte papírovými košíčky. Pokud máte formičky silikonové, je příprava snazší.Nejprve si nasekejte čerstvé špenátové listy a spařte horkou vodou. Na sítu nechte dobře okapat.Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a odložte stranou.Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek, CHIA semínka, sůl a dobře promíchejte. Přidejte žloutky, olej, tymián, špenátové listy a dolijte mlékem. Dobře všechny ingredience spojte. Nakonec zlehka vmíchejte bílkový sníh.Těstem naplňte košíčky (formičky) pod okraj. Vložte do předehřáté trouby a pečte 35 - 40 minut. Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Pokud ji vytáhnete suchou, jsou pečené.Dobrou chuť!