Slané muffiny? A proč ne! Vyzkoušejte špenátové

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 1/2 ks Prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 a 1/2 hrnek Hladká mouka
  • 3 ks Vejce
  • 5 lžíce Kokosový olej
  • 4 ks Čerstvý tymián
  • 1 lžíce Chia semínka
  • 3/4 hrnek Čerstvý špenát
  • 150 ml Mléko

Instrukce

  • Milé Ženy,
    máte rády slané pečivo obohacené kouskem přírody? Pak vyzkoušejte muffiny na slaný způsob. Lahodné a osvěžující jsou se špenátem. Jednoduchý recept, jehož výsledek vás ohromí. Skvělé jsou k snídani, rychlé svačince anebo je přibalte do piknikového koše na výlet.
    Co budete potřebovat?
    1 a 1/2 hrnku hladké mouky Babiččina volba na křehká těsta (mám ji vyzkoušenou a mnohokrát prověřenou)1/2 kypřícího prášku do pečiva sůl (solte dle svých chutí, doporučuji určitě 1 vrchovatou kávovou lžičku)3 žloutky3 bílky - vyšlehejte si tuhý sníh4 větvičky čerstvého tymiánu (lahodný je citronový)5 PL kokosového oleje1 PL CHIA semínek3/4 hrnku nasekaných čerstvých špenátových listů (prosím, spařte si je před vložením do těsta horkou vodou)150 ml mléka
    Troubu si předehřejte na 180 °C.
    Formu na muffiny si vyložte papírovými košíčky. Pokud máte formičky silikonové, je příprava snazší.
    Nejprve si nasekejte čerstvé špenátové listy a spařte horkou vodou. Na sítu nechte dobře okapat.
    Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a odložte stranou.
    Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek, CHIA semínka, sůl a dobře promíchejte. Přidejte žloutky, olej, tymián, špenátové listy a dolijte mlékem. Dobře všechny ingredience spojte. Nakonec zlehka vmíchejte bílkový sníh.
    Těstem naplňte košíčky (formičky) pod okraj. Vložte do předehřáté trouby a pečte 35 - 40 minut. Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Pokud ji vytáhnete suchou, jsou pečené.
    Dobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account