Kvašený borůvkový sirup
Ingredience
- 2 k Borůvky
- 500 g Cukr krystal
- 10 g Kyselina citrónová
Instrukce
- Borůvky přebereme, otrháme stopky a důkladně propláchneme vodou.Vylisujeme a vzniklou šťávu necháme pozvolna dva dny kvasit. Poté scedíme přes plátno. Přelijeme do kastrolu a zprudka zahřejeme.Za stálého míchání postupně přisypeme cukr a jakmile se rozpustí, přidáme kyselinu citronovou. Odstraníme z povrchu pěnu a šťávu necháme projít varem.Rozdělíme do vyhřátých lahví a převážeme pergamenem nebo dvojitým celofánem.Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 stupňů sterilujeme 30 minut.(lze i 10 minut od bodu varu). Tento sirup je skutečným všelékem. Stačí denně užívat polévkovou lžíci a výrazně vám zlepší zdravotní stav, ověřeno na celé mojí rodině.