Tip na letní oběd: Špagety s hráškem a prosciuttem
Ingredience
- 450 g Špagety
- 150 g Parmská šunka nebo jiná (výborný je i tyrolský špek
- 200 g Hrášek (čerstvý nebo mražený
- 5 - 8 ks Sušená rajčata v oleji
- 1 ks Cibule
- 1 - 2 lžíce Olej
- Česnek
- Sůl, pepř
- Bylinky (nať petrželky nebo libečku)
- Parmazán nebo trochu jiného sýru na posypání
Instrukce
- Už vás nenapadá co pořád vařit? Venku i doma horko a sporák je noční můra? Co rychlého a přitom lehkého co zasytí? Tyto základní suroviny má snad každá žena pořád doma 😉 Tak hurá do ,,vaření,, :-* Špagety uvaříme v osolené vodě. Raději používám kukuřičné špagety. No tentokráte došly. Na oleji v hluboké pánvi zpěňte na drobno nakrájenou cibuli (výborná je i červená nebo šalotka) a přidejte prolisovaný česnek asi dva větší stroužky. Přidejte nakrájenou šunku a sušená rajčata. Na posledních 5 minut přidejte hrášek. Pokud dáváte mražený, propláchněte jej v sítu/cedníku studenou vodou. Špagety sceďte, ale trošku vody (cca 3lžíce) v hrnci nechte a celé to vmíchejte do směsi na pánvi. Dle chuti osolte a opepřete. Posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami a nastrouhaným sýrem, výborná je i na kostičky nakrájená mozzarella. Podáváme. Varianta, kterou občas dělám sama pro sebe (moji kluci mořské ,,potvory,, nepapají *sad*). Je s krevetami a do základu místo šunky a rajčat přidám trochu smetany nebo lučiny a zakápnu to šťávou z limety 😉Dobrou chuť.