"TATARÁK" z karotky
Ingredience
- 7 - 8 ks Střední karotka
- 4 ks Čerstvý tymián
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř
- 4 stroužek Česnek
- 1 ks Jarní cibulka
- 1 ks Čerstvá šalvěj
- 1 ks Rozmarýn
- 1 ks Čerstvá petrželka
- 1 lžička Chia semínka nebo sezam
Instrukce
- Milé Ženy,dnes vám přináším nový TIP na zdravou skoro letní večeři. Karotkový tatarák, kterému říkám "Falešný lososový"Výtečná a zdravá náhrada za rybu, pokud ji doma zrovna nemáte čerstvou v ledničce. Zase jednoduché a zdravé.Co budete potřebovat?7 – 8 ks čerstvé karotky (středně velké)4 větvičky čerstvého tymiánuŠpetka soliŠpetka mletého pepře4 stroužky česneku (nejlépe pravý český)1 jarní cibulka i s natí2 lístky čerstvé šalvěje1 snítka čerstvého rozmarýnuSnítka čerstvé petrželkyCHIA semínka (nebo sezam) dle chutiKarotku oškrábejte a přeřízněte na poloviny. Vložte do kastrůlku, zalijte studenou vodou, aby byla ponořená a povařte cca 10 minut.Slijte a nechte vychladnout.Poté ji překrájejte na menší kousky a vložte do robotu. Krátce promixujte. Poté přidejte ostatní suroviny a kutrujte do kouskovité hmoty.Na talíři vytvořte „tatarák“ a podávejte s opečeným toastem.