Báječné celozrnné jahodové větrníčky
Ingredience
- 2 hrnek Hladká mouka (pšeničná celozrnná BIO)
- 1a 1/2 hrne Vlašské ořechy (mleté), můžete použít mandle, kokos
- 2 lžíce Kokosová voda
- 3/4 hrnek Mléko
- 4 cl Sirup (javorový, pampeliškový)
- 6 ks Jahody
- 4 ks Lístky máty
- 1/2 ks Kypřící prášek
- 1 špetka Sůl
KRÉM
- 250 ml Šlehačky 33%
- 1 ks Ztužovač smetany
Instrukce
- Větrníčky jsem od dětství zbožňovala. Zkoušela jsem různé variace a kombinace, až jsem se ukotvila v jednom "zdravějším" receptu, který vám dnes přináším.Jsou vynikající a díky čerstvým jahodám tak svěží a lahodné.Co budete na 12 výtečných kousků potřebovat?Ingredience:2 hrnky pšeničné celozrnné BIO mouky1 a 1/2 hrnku mletých vlašských ořechů (můžete však použít mandle, kokos, lískové oříšky)1 vajíčko špetka soli2 PL kokosového mléka3/4 hrnku mléka4 cl sirupu (javorový, pampeliškový, nebo jiný ovocný, lze použít i med)6 ks čerstvých jahod4 ks čerstvých lístků máty1/2 kypřícího prášku Postup: Předehřejte si troubu na 180 °C. Jahody nakrájejte na malé kousky, mátu nasekejte na jemno. Do mísy dejte mouku, osolte a přisypte kypřící prášek. Promíchejte a přidejte mleté ořechy, kokosové mléko, mléko, sirup, vajíčko a důkladně propracujte v těsto. Opatrně vmíchejte nakrájené jahody a mátu. Na plech si dejte pečící papír. Těsto vložte do zdobícího sáčku a na pečící papír nastříkejte 12 kousků větrníčků. Vložte do trouby a pečte cca 25 - 30 minut. Vychladlé větrníčky rozřízněte v půlce. Spodní část natřete pikantním džemem (já používám rybízový) a nastříkejte krémem. Poklaďte plátky čerstvých jahod a přiklopte. Krém:použila jsem čerstvou smetanu, ale jinak lze dát jakýkoliv250 ml smetany ke šlehání1 ztužovač smetanyVyšlehejte smetanu do hustého krému (bez cukru) a naneste na větrníček.Dobrou chuť!