Koláč z kysaného zelí
Ingredience
- 1 kg Kysaného zelí
- 2 ks Vejce
- 1/2 hrnek Mléko
- 1/2 hrnek Olej
- 1 ks Prášek do pečiva
- 2 hrnek Polohrubá mouka
- 1 lžíce Máslo
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 hrst Strouhanka
Instrukce
- Kysané zelí nadrobno nakrájíme, přidáme vejce, olej, mléko, prášek do pečiva a mouku. Vznikne nám středně husté těsto, které dobře promícháme. Vymažeme a strouhankou vysypeme plech, na který dáme připravené těsto a stěrkou ho rozetřeme po celé ploše plechu. Vrch potřeme olejem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 - 200 °C do doby než je povrch koláče zlatavý (cca 30 minut). Upečený ještě horký koláč potřeme rozehřátým máslem s utřeným česnekem.