Bulgur a kuřecí prsíčko na kurkumě
Ingredience
- 2 - 3 ks Kuřecí prsa
- 1 hrnek Bulgur, já kupuji bio pšeničný ze zdravé prodejny
- 2 hrnek Zeleninový vývar
- 2 ks Česnek( stroužek)
- Kurkuma
- Libeček
- Drcený kmín
- Sůl, pepř
- Libovolná zelenina jako příloha či salátek
- 2 lžíce Olej
Instrukce
- Maso si můžete, ale nemusíte dopředu naložit do koření. Já si v misce smíchám 2 lžíce oleje s kořením (kurkuma- můžete použít i místo ní KARI koření 😉 trošku kmínu, libečku, sůl a pepř) přidám prolisovaný česnek a pořádně promíchám. Přidám celkem na drobno nakrájené maso a opět promíchám. Já to s kořením nepřeháním, jí to i můj skoro 2letý syn a moc mu to chutná ;-)Bulgur uvaříme dle návodu, píší většinou na hrnek bulguru dva hrnky vody, kterou osolíme. Já ho vařím v masovém nebo zeleninovém vývaru.. zaleží co mám a co zbylo *smile* a nebo klidně můžete použít i kostku jak zeleninovou tak je skvělá i houbová příchuť!!! Nám to tak více šmakuje 😉 Vaříme do měkka. Během vaření bulguru, máme čas si udělat salátek ze zeleniny. Já udělala rychlý okurkovořekvičkový zakápnutý citrónem a lehce osolený.. ale každý takový, co mu chutná. Kuřecí prsa, pokud mám předem naložené v oleji.. nesmažím na oleji, tedy nepřidávám olej na pánev. Osmažíme je. Někdy je jako obměnu přilívám při smažení trochu smetany.. je to taková jemnější verze :-)Komu připadají ,,prsa,, suchá, je to výborné i ze stehýnek! Někdy před smažením masa nejprve na pánvičce osmažíme cibulku do zlata a pak přidáváme maso (když není předem naložené)Vše naservírujeme a vychutnáváme 😉 Kombinace bulguru a masa na kurkumě je u nás prostě TOP 😉Dobrou chuť *wine*