1hrnek Bulgur, já kupuji bio pšeničný ze zdravé prodejny
2hrnekZeleninový vývar
2ksČesnek( stroužek)
Kurkuma
Libeček
Drcený kmín
Sůl, pepř
Libovolná zelenina jako příloha či salátek
2lžíceOlej
Instrukce
Maso si můžete, ale nemusíte dopředu naložit do koření. Já si v misce smíchám 2 lžíce oleje s kořením (kurkuma- můžete použít i místo ní KARI koření ;-) trošku kmínu, libečku, sůl a pepř) přidám prolisovaný česnek a pořádně promíchám. Přidám celkem na drobno nakrájené maso a opět promíchám. Já to s kořením nepřeháním, jí to i můj skoro 2letý syn a moc mu to chutná ;-)Bulgur uvaříme dle návodu, píší většinou na hrnek bulguru dva hrnky vody, kterou osolíme. Já ho vařím v masovém nebo zeleninovém vývaru.. zaleží co mám a co zbylo *smile* a nebo klidně můžete použít i kostku jak zeleninovou tak je skvělá i houbová příchuť!!! Nám to tak více šmakuje ;-) Vaříme do měkka. Během vaření bulguru, máme čas si udělat salátek ze zeleniny. Já udělala rychlý okurkovořekvičkový zakápnutý citrónem a lehce osolený.. ale každý takový, co mu chutná. Kuřecí prsa, pokud mám předem naložené v oleji.. nesmažím na oleji, tedy nepřidávám olej na pánev. Osmažíme je. Někdy je jako obměnu přilívám při smažení trochu smetany.. je to taková jemnější verze :-)Komu připadají ,,prsa,, suchá, je to výborné i ze stehýnek! Někdy před smažením masa nejprve na pánvičce osmažíme cibulku do zlata a pak přidáváme maso (když není předem naložené)Vše naservírujeme a vychutnáváme ;-) Kombinace bulguru a masa na kurkumě je u nás prostě TOP ;-)Dobrou chuť *wine*