Makový koláč
Ingredience
- 250 g Celozrnné pšeničné mouky (může být i klasická hladká mouka)
- 100 g Máslo
- 90 g Cukr moučka
- 120 g Mletý mák
- 150 g Povidla na zalití
- 1 sklenička Mléko na zalití máku
Instrukce
- VYSOCE ŽRAVÝ, velmi jednoduchý a rychlý.Z mouky (může být celozrnná pšeničná nebo klasická hladká, záleží na vaší volbě), másla a cukru moučky zpracujeme drobenku. Převážnou část drobenky vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a rukou drobenku na plechu "připlácáme".Mák nasypeme do misky, zalijeme mlékem tak, aby byl mák nasáknutý. Smícháme s povidly.Hmotu natřeme na drobenku na plechu. Vrch koláče posypeme zbytkem drobenky. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů (záleží na troubě).Dobrou chuť.PS: já koláč dělala na pekáč, jelikož nemám potřebný plech s vyšším okrajem. Na žravost to ale vliv nemá 🙂