Velikonoční beránek ala Zlatka
Ingredience
- 3 ks Žloutky
- 150 g Třtinový cukr
- 100 g Máslo (pokojové teploty)
- 125 g Smetana - lehce ohřátá
- 3 ks Bílek
- 100 g Celozrnná mouka špaldová
- 50 g Jemně mleté ovesné vločky (spařené vodou cca dvojnásobek vloček)
- 50 g Vlašské ořechy drcené (50:50 mleté s drcenými)
- 25 g Čokoláda strouhaná nebo sekaná
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 špetka Skořice - nemusí být
- 50 g Kandované brusinky nebo rozinky
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
Instrukce
- *enzo* žloutky, máslo, cukr utřeme*enzo* přidáme smetanu a vymícháme do hladka*enzo*přidáme mouku s kypřícím práškem a vymícháme do hladka*enzo*přidáme horkou vodou spařené ovesné vločky a opět vymícháme do hladka*enzo*přidáme vanilkový cukr, ořechy, čokoládu, brusinky, skořici a vmícháme*enzo*nakonec celou hmotu odlehčíme vmícháním našlehaného bílku*enzo*pečeme na 160-170C cca 40 minut (je třeba hlídat, protože každá má jinak velikou formu a troubu)Hotovo *wine* Přeji krásné Velikonoční svátky a nezapomeňte, že po velikonocích můžete těsto péct v bábovkové formě. 😉