Valentynska srdicka
Ingredience
- 300 g Máslo
- 6 ks Vejce
- 40 g Kakao
- 300 g Hladká mouka
- 300 g Cukr krupice
- 2 lžíce Rum
- 100 g Cukr moučka
- 1 lžíce Horká voda
Instrukce
- Máslo, cukr krupici a vejce sléháme v robotu asi 10-15 minut. Přimícháme mouku s kakaem.Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180 C. Ještě teple polejeme rumovou polevou. Necháme ztuhnout a vykrajujeme libovolné tvary, v mem případě valentýnská srdíčka 🙂Rumová poleva: do cukru moučka přidáme 2 lžíce rumu a lžíci horké vody a sléháme. V případě ze je poleva moc tuha přidáme vice vody, v opačném případě vice cukru.Dobrou chuť 😀