Křehký rebarborový koláč

Vytisknout recept
Křehký koláč s nakyslou chutí rebarbory, který se rozplývá na jazyku.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Klíč. slova koláč, rebarbora, sladké
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 8
Kalorie 304
Uvařila Dita Hankeová

Ingredience

Těsto

  • 300 g hladká mouka
  • 200 g rostlinný tuk Hera
  • 175 g cukr
  • 1 ks vejce
  • 1/2 citron (nastrouhaná kůra)

Náplň

  • 800 g rebarbory
  • 500 g kompotované hrušky
  • 1/2 citron (šťáva z citronu)
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 ks skořicový cukr
  • 1 lžíce krupicový cukr
  • 3 lžíce mléko
  • 1 ks vanilkový pudink
  • 50 g rozinky
  • 2 ks vejce

Instrukce

  • Moukuprosejeme na vál, přidáme Heru nakrájenou na kousky, cukr, vejcea citronovou kůru. Všechny přísady dobře prohněteme, těstozabalíme do fólie a uložíme na dvě hodiny dochladničky.Rebarboru pečlivě očistíme a nakrájíme na špalíčky.Hrušky necháme v cedníku okapat a pokrájíme na menší kousky.Rozinky opláchneme.
  • Rebarborupromícháme s hruškami a rozinkami, ochutíme citronovou šťávou,vanilkovým a skořicovým cukrem
  • Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  • Polovinutěsta rozválíme na kulatý plát, kterým vyložíme formu avytvoříme nízký okraj. Těsto na několika místech propíchámevidličkou a rozdělíme na ně směs rebarbory a hrušek.
  • Vejces cukrem, mlékem a pudinkovým práškem vyšleháme dohladka atouto zálivkou přelijeme ovoce.
  • Zbylétěsto rozválíme a nakrájíme na úzké proužky, z nichž nakoláči vytvoříme mřížku a ozdobný okraj.
  • Pečemev předehřáté troubě při 190 °C asi 45 až 50 minut. Nechámevychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Kalorie: 304kcal | Tuky: 19g | Protein: 8g | Cukry: 25g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account