Medové perníčky
Ingredience
- 130 g Cukr moučka
- 2 ks Vejce
- 50 g Máslo nebo hera
- 2 lžička Perníkové koření
- 2 lžíce Med
- 300 g Hladká mouka
- 1 lžička Soda
Instrukce
- Je nejvyšší čas upéct perníčky, aby se stihly náležitě odležet.Do rozpuštěného másla či Hery vmícháme 2 lžíce medu, cukr, perníkové koření a 2 vejce. Poté postupně vmícháváme hladkou mouku se sodou (můžeme nahradit práškem do pečiva). Pokud chceme mít perníčky do hněda přidáme 2 lžíce kakaa.Zpracované těsto necháme na chvíli uležet v lednici.Z těsta vyválíme asi 0,5 cm silné těsto, ze kterého pomocí vykrajovátek tvoříme různé tvary. Těsto zpracováváme na pomoučeném vále, bude se nám s vykrájenými tvary lépe pracovat.Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem nebo teflonovou podložkou v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 5 minut, dokud nám perníčky nezrůžoví. Upečené perníčky potřeme ještě na plechu rozšlehaným vajíčkem s trochou mléka. Jsou pak krásně lesklé. Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevou:Smícháme moučkový cukr, bílky, šťávu z poloviny citronu a lžičku škrobu, až nám vznikne hladká hmota, kterou pak perníčky nazdobíme dle fantazie.