Domácí "Milky Way"
Ingredience
- 70 g Kešu
- 60 g Mandle
- 2 lžíce Tahini
- 1 lžíce Kokosový cukr
- 20 g Strouhaný kokos
- 2 lžíce Kokosový olej
- 2 lžíce Javorový sirup
- 1 lžíce Raw kakaový prášek
Instrukce
- Kešu ořechy s mandlemi mixujeme, až dosáhneme máslovité konzistence. Pokud máte již hotové či koupené kešu a mandlové máslo, tento krok můžete vynechat. Poté smícháme kešu máslo s mandlovým, tahini, kokosovým cukrem, kokosem a zpracujeme v tužší hmotu. Menší plastovou nádobu vyložíme potravinovou fólií, naplníme připravenou hmotou a dáme tuhnout do lednice alespoň na hodinu. Mezitím si připravíme čokoládu, do které budeme tyčinky máčet. Kokosový olej roztopíme na vodní lázni, odstavíme a vmícháme javorový sirup s kakaovým práškem. Ztuhlou hmotu vytáhneme z lednice. Ostrým nožem ji nakrájíme na menší tyčinky, které máčíme, či poléváme připravenou čokoládou, Necháme vychladnout a dáme tuhnout opět do lednice.