Rychlý koláč = lžícový

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • 7 lžíce Polohrubá mouka
  • 4 lžíce Třtinový cukr
  • 4 lžíce Olej
  • 1 ks Vejce
  • 1,5 dcl Mléko
  • 2 lžička Prášek do pečiva
  • 1/2 lžička Citronová kůra
  • Skořice
  • 1/2 kg Švestky (jablka i jiné ovoce)

DROBENKA

  • Mouka
  • Cukr
  • Máslo
  • mletý mák+ moučka

Instrukce

  • Postup přípravy: 
    Švestky omyjeme, podélně rozpůlíme a vypeckujeme. Předehřejeme troubu na 120 stupňů. 
    Do mísy odměříme mouku (já používám velkou lžíci po babičce) cukr, prášek do pečiva, vejce, olej a mlékem zaděláme těsto. 
    Rozpis surovin je pro formu průměr 26 cm, formu vymažeme a vysypeme mouku nebo i kokosem. Těsto rozetřeme do formy, poklademe ovocem.
    Žmolenku = drobenku připravíme obvyklým způsobem. Posypeme ovoce a dáme do trouby, zvýšíme na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut. (Půl koláče jsem posypala mákem.)
    Poznámka: Místo oleje je možné dát i kokosový olej nebo rozpuštěné máslo, prášek do pečiva používám bez fosfátů.
    Přeji DOBROU  CHUŤ !!:-)
    Jitkakytka
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account