Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Vytisknout recept
Sezóna jahod je plném proudu. JITKAKYTKA vam přináší recept na úžasné jahodové knehlídky. Kdo by odolal?
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Klíč. slova ovocný, sladké
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 20 kusů
Kalorie 215
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • 250 g měkký tvaroh polotučný
  • 1 ks vejce
  • 150 g dětská krupička
  • 100 g hrubá mouka
  • 2 PL máslo
  • 3 KL cukr krupice
  • špetka soli
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 500 g jahody
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • 1 kelímek smetanový jogurt
  • moučkový cukr

Instrukce

  • Nacedníku propláchneme jahody, vykroutíme stopky, jahody dáme domísy a rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory,přidáme zakysanou smetanu a jogurt, dle chuti osladíme.
  • Doširšího kastrolu dáme vařit osolenou vodu.
  • V míserozmícháme tvaroh, posypeme hrubou moukou a krupičkou,přidáme vejce, máslo, cukr, špetku soli a prášek do pečiva.
  • Vypracujemestředně tuhé těsto.
  • Provedeme zkoušku = jeden malý knedlíček dáme do vroucí vody, když senerozvaří, připravíme pomocí lžičky a navlhčených rukouknedlíčky velikosti ping-ponk. míčku. Jinak přidáme krupičku azahustíme.
  • řipravené knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 6-8minut. Uvařené vyplavou.
    Uvařené knedlíčky vyndáme a roztrhneme dvěma vidličkami.
  • Rozdělímena talíře a přelijeme jahodou omáčkou.

Notes

Obměna: v době borůvek můžeme knedlíky podávat se žahourem a nebo v zimě s povidlovou omáčkou.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 2g | Kalorie: 215kcal | Tuky: 7g | Protein: 8g | Cukry: 30g
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account