Sezóna jahod je plném proudu. JITKAKYTKA vam přináší recept na úžasné jahodové knehlídky. Kdo by odolal?
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Keyword ovocný, sladké
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 20kusů
Kalorie 215
Uvařila JitkaValachovičová
Ingredience
250gměkký tvaroh polotučný
1ksvejce
150gdětská krupička
100ghrubá mouka
2PLmáslo
3KLcukr krupice
špetkasoli
1ksprášek do pečiva
500gjahody
1kelímekzakysaná smetana
1kelímeksmetanový jogurt
moučkový cukr
Instrukce
Nacedníku propláchneme jahody, vykroutíme stopky, jahody dáme domísy a rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory,přidáme zakysanou smetanu a jogurt, dle chuti osladíme.
Doširšího kastrolu dáme vařit osolenou vodu.
V míserozmícháme tvaroh, posypeme hrubou moukou a krupičkou,přidáme vejce, máslo, cukr, špetku soli a prášek do pečiva.
Vypracujemestředně tuhé těsto.
Provedeme zkoušku = jeden malý knedlíček dáme do vroucí vody, když senerozvaří, připravíme pomocí lžičky a navlhčených rukouknedlíčky velikosti ping-ponk. míčku. Jinak přidáme krupičku azahustíme.
řipravené knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 6-8minut. Uvařené vyplavou.Uvařené knedlíčky vyndáme a roztrhneme dvěma vidličkami.
Rozdělímena talíře a přelijeme jahodou omáčkou.
Notes
Obměna: v době borůvek můžeme knedlíky podávat se žahourem a nebo v zimě s povidlovou omáčkou.