Domácí pečivo
Ingredience
- 500 g Hladká mouka
- 250 ml Voda
- 3 lžíce Máslo
- 10 g Sůl
- 10 g Cukr
- 1/2 ks Droždí
- Mletý kmín
- Mleté lněné semínko
Instrukce
- Každá máme svůj recept na to nejkřupavější domácí pečivo. Zdeňka V. se s námi podělila o ten svůj.Všechny přísady postupně smícháme dohromady a zaděláme na těsto. Necháme kynout cca hodinu, pak z těsta tvarujeme pletýnky, rohlíky, bagetky, podle chuti a fantazie.Ještě posypeme mletým kmínem a mletým lněným semínkem, navlhčíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů Celsia asi 20 minut dokřupava.Podáváme namazané máslem a domácí marmeládou.Já používám zdravější alternativu tzn. celozrnnou mouku, sůl himalájskou, cukr třtinový,vodu filtrovanou a máslo farmářské. Můžeme použít i bezlepkovou mouku.