Pečená brambora s česnekovým dipem a slaninovým chipsem

Vytisknout recept
Kategorie Předkrm
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • 4 ks Větší brambory
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • 1 lžíce Dionská hořčice
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř
  • Strouhaný sýr
  • 4 plátek Slanina
  • Zelenina na přílohu

Instrukce

  • Pečené brambory s různými náplněmi se hojně pojídají třeba ve Velké Británii. Skvěle nahradí oběd nebo večeři, tak je vyzkoušejte i vy.
    Brambory pečlivě omyjeme, propíchneme na několika místech vidličkou (nepopraskají při pečení) a hodíme na 10 minut do vroucí osolené vody předvařit. Mezitím rozehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
    Předvařené brambory zabalíme každou samostatně do alobalu a dáme péct do trouby na cca 30-40 minut (dle velikosti).
    Připravíme dip smícháním zakysané smetany, hořčice a česneku, dochutíme solí a pepřem.
    Plátky slaniny opečeme dokřupava (já si to ulehčila a opekla je v toastru).
    Připravíme si přílohový salátek - podle toho, co máme v lednici (já použila rukolu, rajčata a dresink - olivový olej, citŕonová šťáva, med)
    Upečenou bramboru na talíři nařízneme, ještě horkou posypeme strouhaným sýrem, zdobíme dipem a slaninovým chipsem.
    DOBROU CHUŤ !! [x]
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account