Pečená brambora s česnekovým dipem a slaninovým chipsem
Ingredience
- 4 ks Větší brambory
- 1 ks Zakysaná smetana
- 1 lžíce Dionská hořčice
- Česnek
- Sůl
- Pepř
- Strouhaný sýr
- 4 plátek Slanina
- Zelenina na přílohu
Instrukce
- Pečené brambory s různými náplněmi se hojně pojídají třeba ve Velké Británii. Skvěle nahradí oběd nebo večeři, tak je vyzkoušejte i vy.Brambory pečlivě omyjeme, propíchneme na několika místech vidličkou (nepopraskají při pečení) a hodíme na 10 minut do vroucí osolené vody předvařit. Mezitím rozehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.Předvařené brambory zabalíme každou samostatně do alobalu a dáme péct do trouby na cca 30-40 minut (dle velikosti).Připravíme dip smícháním zakysané smetany, hořčice a česneku, dochutíme solí a pepřem.Plátky slaniny opečeme dokřupava (já si to ulehčila a opekla je v toastru).Připravíme si přílohový salátek - podle toho, co máme v lednici (já použila rukolu, rajčata a dresink - olivový olej, citŕonová šťáva, med)Upečenou bramboru na talíři nařízneme, ještě horkou posypeme strouhaným sýrem, zdobíme dipem a slaninovým chipsem.DOBROU CHUŤ !! [x]