Hovězí směs s kari a banánem
Ingredience
- 1 kg Hovězí maso (libové)
- 1/4 ks Hlávkové zelí
- 150 g Kukuřice - zrna
- 200 g Cibule
- 100 g Hrášek
- 1 ks Banán
- 3 lžička Med
- 2 lžíce Sojová omáčka
- Mletý pepř
- kari koření
Instrukce
- Banány si rády přidáváme do jogurtu, nebo jimi zaháníme chuť na sladké. Ale kombinovat je s hovězím masem? Proč ne, výsledek vás potěší.Maso pokrájíme na tenké nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, zelí nakrájíme na max 5 cm dlouhé tenké nudličky.Rozpálíme trochu oleje (řepkového) nebo lépe sádla (to je pro vysokotepelné úpravy nejvhodnější), přidáme med a zkaramelizujeme. Přidáme maso a restujeme malou chvíli, jen než se maso opeče ze všech stran. Opečené maso dáme odpočinout do tepla, výpek ve woku necháme. Přidáme zeleninu a mícháme 5-10minut. Nakonec přidáme banán. Smícháme a pražíme ještě 5 minut. Přidáme cibuli posypeme pepřem a kari, přelijeme sójovkou, chvíli mícháme a poté odstavíme na 10 minut. Pak promícháme, přidáme maso a krátce zahřejeme, aby se maso opět prohřálo.Jako přílohu doporučuji jasmínovou rýži.