Kávové oválky, do kterých se okamžitě zamilujete!

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Uvařila MarieHajdová

Ingredience

  • 420 g Hladká mouka
  • 140 g Cukr moučka
  • 280 g Hera máslová
  • 4 ks Žloutky
  • 1 lžička Citronová kůra
  • KRÉM
  • 150 g Cukr krupice
  • 125 ml Mléko
  • 125 ml Silná černá káva
  • 2 ks Žloutek
  • 40 g Kukuřičný škrob
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 350 g Hera máslová
  • ZDOBENÍ
  • 36 ks Kávová zrna
  • 200 g Bílá čokoláda

Instrukce

  • Milujete kávu? Pak nemůžete nevyzkoušet tyto kávové oválky. Skvěle chutnají i k čaji nebo horké čokoládě.
    Prosátou mouku nasypeme na vál, ve středu uděláme důlek, do něj nasypeme cukr a přidáme žloutky. Směs lžičkou v důlku mícháme dohladka, teprve poté propracujeme předem prohnětenou Hera Máslová příchuť, zahrneme moukou a dobře propracujeme. Těsto vypracujeme plochou dlaní do hladkosti. V prstech se nesmí žmolit, bylo by příliš tuhé. Zpracované těsto dáme odpočinout do chladu nejméně na hodinu. Těsto si vyválíme na vále poprášeném moukou asi na 3 mm a vykrajujeme oválky, které skládáme s rozestupem na plech a pečeme v předehřáté troubě na 160–180 stupňů Celsia 8–10 minut.
    Na krém si v hrnci dobře promícháme cukr, žloutky, škrob, mléko a vanilku, směs postavíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu. Když je hmota dostatečně hustá, sundáme ji ze sporáku, předěláme do misky a necháme úplně vychladnout. Heru Máslová příchuť utřeme do pěny a postupně přimícháme vychladlou hmotu.
    Krém plníme nožem nebo cukrářským sáčkem. Hotové oválky můžeme namáčet do bílé čokolády, zdobit zrnkem kávy a posypem z mleté kávy.
     
    TIP:
    Těsto, které leží 1 až 2 dny, se mnohem lépe a snáze zpracovává a krásněji se peče.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account