Kávové oválky, do kterých se okamžitě zamilujete!
Ingredience
- 420 g Hladká mouka
- 140 g Cukr moučka
- 280 g Hera máslová
- 4 ks Žloutky
- 1 lžička Citronová kůra
- KRÉM
- 150 g Cukr krupice
- 125 ml Mléko
- 125 ml Silná černá káva
- 2 ks Žloutek
- 40 g Kukuřičný škrob
- 1 ks Vanilkový lusk
- 350 g Hera máslová
- ZDOBENÍ
- 36 ks Kávová zrna
- 200 g Bílá čokoláda
Instrukce
- Milujete kávu? Pak nemůžete nevyzkoušet tyto kávové oválky. Skvěle chutnají i k čaji nebo horké čokoládě.Prosátou mouku nasypeme na vál, ve středu uděláme důlek, do něj nasypeme cukr a přidáme žloutky. Směs lžičkou v důlku mícháme dohladka, teprve poté propracujeme předem prohnětenou Hera Máslová příchuť, zahrneme moukou a dobře propracujeme. Těsto vypracujeme plochou dlaní do hladkosti. V prstech se nesmí žmolit, bylo by příliš tuhé. Zpracované těsto dáme odpočinout do chladu nejméně na hodinu. Těsto si vyválíme na vále poprášeném moukou asi na 3 mm a vykrajujeme oválky, které skládáme s rozestupem na plech a pečeme v předehřáté troubě na 160–180 stupňů Celsia 8–10 minut.Na krém si v hrnci dobře promícháme cukr, žloutky, škrob, mléko a vanilku, směs postavíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu. Když je hmota dostatečně hustá, sundáme ji ze sporáku, předěláme do misky a necháme úplně vychladnout. Heru Máslová příchuť utřeme do pěny a postupně přimícháme vychladlou hmotu.Krém plníme nožem nebo cukrářským sáčkem. Hotové oválky můžeme namáčet do bílé čokolády, zdobit zrnkem kávy a posypem z mleté kávy. TIP:Těsto, které leží 1 až 2 dny, se mnohem lépe a snáze zpracovává a krásněji se peče.