Guláš z kuřecích srdíček
Ingredience
- 500 g Kuřecí srdíčka
- 3 lžíce Olej
- 1 ks Cibule
- 3 lžička Červená paprika
- Lahůdkové droždí
- 3 lžíce Kukuřičný škrob
- Sůl, pepř
Instrukce
- Rychlá varianta tradičního guláše. Vyzkoušíte?Kuřecí srdíčka nejprve důkladně na cedníku propláchneme studenou vodou. Potom každé srdíčko očistíme, tj. rozpůlíme a odkrojíme všechny cévky.Na rozpáleném oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme očištěná srdíčka, posypeme paprikou, mírně osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut, přidáme asi dvě lžíce lahůdkového droždí, místo toho lze použít bujon.Když je masíčko měkké, ještě dokořeníme. Na zahuštění použijeme kukuřičný škrob - asi 2-3 lžíce rozmíchané v troše studené vody. Necháme zhoustnout, na konec ještě lze přidat asi lžíci čerstvého másla pro zjemnění chuti.Jako příloha se hodí chleba, vařené brambory, těstoviny, rýže - dle chuti jedlíků.