Cheesecake s citronovou polevou

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 19 minutes
Porce 0
Uvařila JitkaHemolová

Ingredience

  • 130 g Máslové sušenky nebo BEBE
  • 5 lžíce Máslo (rozpuštěné)
  • 1 lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce + 1 žloutek
  • 50 g Cukr krupice
  • 2 lžíce Citrová štáva
  • 15 g Máslo
  • 15 ml Smetana
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 3 lžička Želatina
  • 700 g Plnotučný tvaroh
  • 150 g Cukr krupice
  • 300 ml Smetana 31%

Instrukce

  • Naprosto famózní chuť. Křupavé sušenky, lahodný tvaroh a svěží citron!
    Jak na korpusTroubu si předehřejte, cca na 180 C. Smíchejte sušenky s rozpuštěným máslem a s citronovou kůrou  - máte základ na korpus, kterým vyložte dortovou formu (průměr cca 20 cm). Lepší je ještě pod korpusový základ vložit pečící papír. Pečte v troubě cca 5 - 10 minut. A nechte zchladnout.  Jak na citronovou polevu 
    Rozšlehejte metlou vejce, žloutek, cukr a špetku soli. Přidejte citronovou kůru, dejte nad plotnu a na mírném ohni přivedeme k varu a vaříme, dokud směs nezhoustne. Trvá to tak 3 minutky a směs by měla mít konzistenci pudinku. Sundejte z plotny, vmícháme máslo a smetanu. Pokud jsou ve směsi hrudky, přeceďte přes sítko a dejte vychladit do lednice. 
    Jak na náplň
    Citronovou šťávu posypte želatinou, počkejte až změkne a poté přiveďte k varu. Želatina se rozpustí. Umixujte (ideálně v robotu) tvaroh s cukrem dohladka. Přidejte smetanu a šlehejte, až je směs nadýchaná. Přidejte želatinu a 1/4 hrnku vychlazené citronové polevy. Vyšlehejte dohladka. Nalijte na vychlazenej korpus, ozdobte zbytkem citronové polevy.
    A pak už jen chladit, chladit, chladit...ideálně přes noc 🙂
    Krájet horkým nožem!!!
    Dobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account