Cheesecake s citronovou polevou
Ingredience
- 130 g Máslové sušenky nebo BEBE
- 5 lžíce Máslo (rozpuštěné)
- 1 lžička Citronová kůra
- 1 ks Vejce + 1 žloutek
- 50 g Cukr krupice
- 2 lžíce Citrová štáva
- 15 g Máslo
- 15 ml Smetana
- 60 ml Citronová šťáva
- 3 lžička Želatina
- 700 g Plnotučný tvaroh
- 150 g Cukr krupice
- 300 ml Smetana 31%
Instrukce
- Naprosto famózní chuť. Křupavé sušenky, lahodný tvaroh a svěží citron!Jak na korpusTroubu si předehřejte, cca na 180 C. Smíchejte sušenky s rozpuštěným máslem a s citronovou kůrou - máte základ na korpus, kterým vyložte dortovou formu (průměr cca 20 cm). Lepší je ještě pod korpusový základ vložit pečící papír. Pečte v troubě cca 5 - 10 minut. A nechte zchladnout. Jak na citronovou polevu Rozšlehejte metlou vejce, žloutek, cukr a špetku soli. Přidejte citronovou kůru, dejte nad plotnu a na mírném ohni přivedeme k varu a vaříme, dokud směs nezhoustne. Trvá to tak 3 minutky a směs by měla mít konzistenci pudinku. Sundejte z plotny, vmícháme máslo a smetanu. Pokud jsou ve směsi hrudky, přeceďte přes sítko a dejte vychladit do lednice. Jak na náplňCitronovou šťávu posypte želatinou, počkejte až změkne a poté přiveďte k varu. Želatina se rozpustí. Umixujte (ideálně v robotu) tvaroh s cukrem dohladka. Přidejte smetanu a šlehejte, až je směs nadýchaná. Přidejte želatinu a 1/4 hrnku vychlazené citronové polevy. Vyšlehejte dohladka. Nalijte na vychlazenej korpus, ozdobte zbytkem citronové polevy.A pak už jen chladit, chladit, chladit...ideálně přes noc 🙂Krájet horkým nožem!!!Dobrou chuť!