Kopřivová polévka
Ingredience
- 1 lžíce Máslo
- 1 ks Cibule
- 150 g Kořenová zelenina
- 1 talíř Kopřiva
- 1 ks Zeleninový bujon
- 1 ks Vejce
- 1/8 l Smetana
- 1 lžíce Mouka
- 1 lžíce Petržel, libeček
- 1-2 ks Brambora
- dle chuti Česnek
Instrukce
- Na mladé kopřivy už určitě narazíte, škoda jich nevyužít. Navíc jsou plné vitamínů.Nevěřila jsem, že by kopřivy mohly být tak dobré, do té doby, než jsem začala vařit tuto polévku, kterou jsme si moc oblíbili. 🙂Kopřivy si v misce spaříme horkou vodou. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Případně přidáme nakrájenou bramboru. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Pak přidáme zeleninový bujon, když je zelenina měkká, přidáme kopřivy a vaříme 10 min. Dochutíme solí, pepřem, česnekem, petrželkou a libečkem. Zahustíme moukou rozmíchanou se smetanou a povaříme. Nakonec zašleháme vejce. Dobrou chuť [x](Na obrázku nezahuštěná varianta s bramborou a opečeným chlebem)